Wereldkampioene U23 Evie Richards zet door

Wereldkampioene U23 Evie Richards zet door

De Engelse Evie Richards werd vorig jaar in Zolder de eerste Wereldkampioene bij de dames U23. Na een zomer vol twijfels over haar toekomst in het wielrennen keerde ze in het Duitse Zeven terug naar het veld. De afgelopen weken groeide haar conditie en reed ze in Namen naar haar beste resultaat tot dusver.

31110629973_472c7c761b_bIn een regen overgoten Zolder reed Britse jonkie Evie Richards in januari naar haar Wereldtitel bij de dames U23. En werd zo de allereerste kampioene in deze categorie. Jammer genoeg kwam deze schitterende prestatie wat in de schaduw te staan door de motorstorm die dat weekend domineerde.

In Namen reed ze naar een elfde plaats achter twintigjaar oudere winnares Katerina Nash. “Ik vond het een geweldige race met een heel mooie omloop. Ik nam een hele goede start en zat in de eerste ronde meteen op plek vijf.” Een voorbode voor een goede wedstrijd. “Ik reed de hele wedstrijd aan mijn beste kunnen en voelde me zeer sterk. Ik kon de strijd aangaan met hele sterke rensters.”

 Vooraf had ze zich een plaats in de top vijftien als doel gesteld. “De elfde plaats was niet meteen wat ik vooraf verwacht had. Geweldig om daar te kunnen eindigen. Door mijn goede start kon ik heel wat leren van de dames aan de top.” Na de wedstrijd was ze dan ook zeer tevreden. “Met het zicht het WK wou ik kort bij of in de top tien kunnen eindigen.”

 Nog tonen in mijn WK-trui

Tijdens de dagen rond Kerst trok Richards terug naar Engeland. “Ik ga de feestdagen thuis doorbrengen. Ik wil nog wat tijd spenderen met mijn familie. Graag zou ik mijn trui nog een paar keer dicht bij de deur tonen. Ik ga van start in een aantal van mijn favoriete wedstrijden.”