Anke Van Rompay en Bo Vandermeulen voeren harde strijd in Ottignies

Anke Van Rompay en Bo Vandermeulen voeren harde strijd in Ottignies

Bo Vandermeulen en Anke Van Rompay vochten zondag in Ottignies een verbeten strijd uit voor de zege. Op een verraderlijke omloop gaven de twee jonkies het beste van zichzelf. Valpartijen, slippers en ronde na ronde een verbeten gevecht zorgde voor het nodige spektakel. Het was uiteindelijk Vandermeulen die het laken naar zich toe trok en zo haar eerste zege ooit binnen wist te halen.

Beide dames stonden met de nodige spanningen aan de start. “Ik voelde me goed maar was toch wel onzeker over de omloop. Tijdens de opwarming koos ik voor het eerst voor een andere aanpak. Minder intensief opwarmen, het was een pure gok en een raadsel of het zou lonen.” Ook Vandermeulen had haar twijfels over het parcours, zeker de riskante afdaling boezemde haar wat schrik in.

“Tijdens de opwarming lag de omloop vol sneeuw en was deze best goed berijdbaar. Toch veranderde de situatie en moest er tijdens de wedstrijd veel meer gelopen worden”,klinkt het bij Vandermeulen. Van Rompay nam een goede start, maar waar ze schrik voor had gebeurde.  “Tijdens de eerste afdaling kwam ik ten val en lag in de afsluiting. Zo werd mijn goede start meteen te niet gedaan en was ik op achtervolgen aangewezen.”

Tessa Zwaenenpoel reed aan de leiding maar kende pech, Vandermeulen en Van Rompay vochten vanaf toen voor de zege. Samen gingen ze de laatste ronde in. “Ik nam de kop, maar kwam door een foutje ten val en moest Anke weer voor laten gaan.” Hierdoor moest Van Rompay risico’s nemen. “In de tweede afdaling kwam ik ook tenval en moest Vandermeulen weer voor laten gaan. Het gat was echter te groot om weer dicht te krijgen.”

Vreugde en een klein beetje frustratie

Vandermeulen kwam solo over de meet en nam zo meteen haar eerste zege ooit. “Ik was echt heel tevreden met dit resultaat, had nooit gedacht te kunnen winnen.” Van Rompay werd tweede. “Na de wedstijd was ik toch een klein beetje gefrustreerd, risco’s nemen horen erbij natuurlijk. Ik ben de laatste weken steeds beter en beter aan het rijden. Trek me echt op aan deze tweede plaats.”