Marthe Truyen start meteen goed bij nieuw team

Marthe Truyen start meteen goed bij nieuw team

Marthe Truyen maakte een hele goede seizoensstart. De renster van Kalas CT99 eindigde tot dusver in elke wedstrijd in de top zes. Afgelopen zondag behaalde ze in Nossegem nog een knappe tweede plaats en dit achter seizoensrevelatie Jinse Peeters. Samen met haar kijken we even terug op de eerste maand van het seizoen en kijken ook al even vooruit.

“Ik ben zeker tevreden over mijn seizoensbegin, ik had zeker niet verwacht dat het zo’n vaart zou lopen.” Truyen die eind vorig seizoen de overstap maakte naar Kalas CT99, reed een zeer sterk seizoensbegin. In de zomermaanden, daar waar de basis voor het veldritseizoen gelegd wordt, werkte ze anders dan het vorige jaar. “Vorig seizoen startte ik zonder wedstrijdervaring en met weinig begeleiding. Door mijn overstap naar Kalas CT99 heb ik zeker vorderingen gemaakt. Deze zomer reed ik enkele wegwedstrijden en dit met de crosstrainingen en de goede begeleiding door het team ¬†maakte ik deze stap.”

Naar een knappe tweede plaats in Nossegem

Ook in Nossegem stonden de dames jeugd samen met de nieuwelingen jongens aan de start. “Ik nam een goede start, maar bij het indraaien van het veld liep het mis. Door de jongens werd er heel erg gedrumd, hierdoor ontstond er een opstopping.” Truyen bleef rustig en zette meteen haar weg verder. “Een halve ronde verder reed ik weer op de tweede plaats, maar Jinse Peeters had toen al wat voorsprong.” De hele wedstrijd zou ze, voor de tweede plaats, haasje over spelen met Lise van Wunsel. “Op het einde van de laatste ronde deed ik een alles of niets poging en kon ik nog over Van Wunsel geraken.”

Na deze goede seizoensstart kijkt Truyen ook al even vooruit naar de rest van het seizoen. “Hoe de rest van het seizoen zal verlopen, dat zien we wel. Ik ga de B- crossen afwisselen met de A- wedstrijden. Ik leg mezelf geen druk op want er zijn echt een aantal dames sterker dit seizoen. Maar dit betekend natuurlijk niet dat ik mezelf niet wil tonen.”