Karen Verhestraeten over haar hoogte- en dieptepunten van de eerste veldrit maanden

Karen Verhestraeten over haar hoogte- en dieptepunten van de eerste veldrit maanden

Karen Verhestraeten is bezig aan een degelijk seizoen. Na een mindere start vocht ze zich een weg terug. Met een vierde plaats in Hasselt als hoogtepunt. De renster van het Donen Vondelmolen team kijkt terug op de eerste maanden van haar seizoen.

“Een val op training in de week voor de eerste wedstrijd in Eeklo strooide roet in het eten. Ik kreeg last van mijn rug en moest in Eeklo opgeven.” Ondanks de last behaalde ze in de weken erna een aantal zeer goede resultaten. “Ik won in Vorselaar en werd tweede in Stabroek. Daarna ging het jammer genoeg terug bergaf.” Vanaf midden oktober geraakte de rugklachten van de baan. “Sinds Zonhoven zit ik weer op het goede spoor.”

Over de vraag wat de voorlopige hoogtepunten van haar seizoen waren moest ze niet lang nadenken. “Mijn overwinning in Vorselaar, de negende plaats in Ruddervoorde, mijn wedstrijd in Hamme en dan zeker de wedstrijden in Hasselt en Jablines staan bovenaan. Door mijn mindere seizoenstart waren de wedstrijden van Ronse en Meulebeke heel wat minder. Dat zijn voor mij de mindere wedstrijden van de eerste veldrit maanden.”

Hasselt en Jablines vormden een zeer goed weekend

“Na een goede start zat ik in Hasselt meteen als tweede in de wedstrijd. Van Loy reed een goede zandstrook en kon zo een gaatje slaan. Al snel koos ik om mijn eigen tempo te rijden en niet over mijn toeren te gaan.” Loes Sels kwam al snel vooraan aansluiten. “Sels bracht ook Alvarado mee. Loes bleek te sterk en liet ons achter. Ceylin Alvarado was sterker en reed zo naar de derde plek.”

De dag na Hasselt koos ze voor het Franse Jablines en liet ze Mol links liggen. “Ik nam een goede start maar maakte al snel kennis met de strijdlust van de Franse meiden. Zo verloor ik heel wat plaatsen.” Door te kiezen voor een eigen tempo kon ze heel wat renster inhalen. “In de laatste halve ronde kon ik de kloof met de derde overbruggen.”

Lijn doortrekken

Met de nakende drukke kerstperiode blikt ze al even vooruit naar het einde van het jaar. “De aankomende wereldbekers zijn zeker nog een doel. Maar dat zijn eigenlijk alle wedstrijden waar ik aan de start sta. Ik hoop de lijn van de laatste weken door te trekken en een mooi einde aan mijn seizoen te breien. Dan kan ik eind februari tevreden terug kijken.”

 

Foto’s Wouter Toelen – Tfoto.be en Kristof Bruers