Kuypers solo naar de zege in Mol

Kuypers solo naar de zege in Mol

Het Zilvermeer in Mol was op deze druilerigere zondag het decor van de Zilvermeercross. Het was Gerben Kuypers die in de eerste ronde zijn duivel ontbond en aan de haal ging met de overwinning. Niels Vandeputte kwam nog kort maar moest tevreden zijn met plek twee. Jarno Bellens vervolledigde het podium.

De snelste start was die van Vince Van Den Eynde, hij trok samen met Arno Van Den Broeck en Gerben Kuypers door. Aan het einde van de eerste ronde had Kuypers het commando overgenomen; Hij had een handvol seconden voorsprong op een achtervolgend groepje met Van Den Eynde, Van Den Broeck en Vandeputte. Ze werden kort gevolgd door Jarno Bellens, die in de eerste ronde ten val was gekomen.

In de tweede ronde bouwde Kuypers zijn voorsprong gestaag uit naar een tiental seconden. In de achtervolging trok Vandeputte met Van Den Broeck door. Van Den Eynde kende een kleine terugval en moest, in de achtervolging op het leidende trio, Bellens laten gaan. Halfweg de wedstrijd kon Vandeputte, Van Den Broeck van zich afschudden en zette vol de achtervolging in. Na een paar foutjes kwam Vandeputte tot op een vijftal seconden maar het gat kreeg hij niet meer gedicht.

Ontketende Kuypers

De zege ging naar de ontketende Gerben Kuypers. Niels Vandeputte reed naar de tweede plaats, terwijl Bellens in de laatste ronde nog weg wist te geraken van Arno Van Den Broeck. “Ik wou vandaag gewoon mijn ding doen, na een goede zandstrook kwam ik vanzelf naar voor. Op het technische stuk reed ik mijn eigen tempo, ik keek om en zag dat ik al een gat van om en bij de zes seconden had. Ik besloot om door te trekken. In de voorlaatste ronde had ik een paar slecht zandpassages. Zo kon Vandeputte nog kort komen.” 

Kuypers moest blijven rijden tot op de meet om zijn derde zege binnen te halen. “Ik hoop dat ik, na mijn tweede plaats in Hamme en mijn zege van vandaag, weer vertrokken ben voor een tijdje. Ik kijk vooruit naar de eindejaarsperiode en hoop op een selectie voor Namen en Zolder”, sluit Kuypers af.