Fleur Nagengast kiest voor nieuwe lonende aanpak

Fleur Nagengast kiest voor nieuwe lonende aanpak

Fleur Nagengast begon sterk aan het seizoen. Zo werd ze in de wereldbekerwedstrijden in Iowa en Waterloo telkens tweede belofte. In Koksijde reed ze naar de leiderstrui. In september klonken er op de ploegvoorstelling al verwachtingen. Deze lijkt ze nu waar te maken toch blijken haar goede prestaties geen toeval te zijn.

Na vorig seizoen en onder impuls van Sven Nys besloot Nagengast haar zomer anders in te delen. “Ik koos voor minder wedstrijden op de weg. Ook bouwde ik na vorige winter een hele rustperiode in, iets wat ik de jaren voorheen nooit deed.” Aan het begin van het seizoen werkte ze als jonkie de twee wereldbekers in Amerika af. “Deze waren een heel avontuur, in Europa kan je nergens onder deze omstandigheden rijden.”

“Ik ben tevreden over mijn behaalde resultaten, zeker met de wedstrijd in Waterloo was ik zeer tevreden. Het podium en de extra trui voor de dames beloften is zeker een echte stimulans.” In deze twee wedstrijden werd ze telkens tweede achter Emma White. De Amerikaanse koos er echter voor om de wedstrijd in Koksijde aan zich voorbij te laten gaan. “Ik wist dat ik met een goede uitslag de leiderstrui van haar over zou kunnen nemen.”

Door haar tweede plaats, na een sterker wordende Laura Verdonschot, lukte haar plan en mocht ze de leiderstrui over haar oren trekken. “Dit is iets wat ik vooraf zeker niet verwacht had. Ik ga er alles aan doen om deze trui te verdedigen. Iets wat niet simpel zal zijn met een sterke Laura Verdonschot en Ceylin Alvarado. Ook wanneer White in Europa aan de start zal verschijnen, gaan we onze handen er mee vol hebben.”

Op de vraag naar wat haar doelen zijn voor dit seizoen is ze zeer duidelijk. “Als ik in de volgende wereldbekers mag starten wil ik de leiderstrui verdedigen. Hopelijk kan ik deze goede lijn doortrekken naar de rest van het seizoen. We rijden in de kampioenschappen ook een aparte wedstrijd, daar hoop ik op het podium te kunnen eindigen.” Haar eerste kans zal naar alle waarschijnlijkheid het EK in Tabor worden.

 

Foto met dank aan Tfoto.be