HOME NIEUWS MEDIA VELDRIJDEN INFORMATIE CONTACT

Where everything starts...

Home | Alles over het nieuwelingen, junioren en vrouwen veldrijden

SPONSOR

TELEX

 

 

 

 

H Thomas Sneyers
In het Limburgse Helchteren was er vandaag de manche van de Lotto Cycling Cup. Een wedstrijd die de UCI 1.2 norm draagt. Heel wat veldrijdsters waren op de afspraak en daartussen lieten enkelen zich opmerken.

De veldrijdsters lieten in het zonnige Helchteren meteen zien dat hun goede conditie nog niet verdwenen was. Vooral Ellen van Loy en Sanne Cant deden het opvallend goed.

Sanne Cant beste uit de selectie

Onder andere Sanne Cant maakte deel uit van de Belgische selectie voor deze Lotto Cycling Cup manche. Cant liet zich tijdens de wedstrijd regelmatig opmerken. Zo zette ze meteen de tegenaanval in na een versnelling van Lotto Lepistö. In de finale eindigde ze 13de in een sprint voor de derde plaats.

Ellen van Loy doet het goed na Canadees avontuur

Voor Ellen van Loy was het de eerste wedstrijd op Belgische bodem na haar Canadees avontuur. Van Loy zat afwisselend vooraan in het peloton. Zij liet een 21ste plaats noteren.

Karen Verhestraeten attent vooraan

Voor de renster van het Kleur op Maat cyclingteam was de ‘Trofee Maarten Wynants’ ook een meevaller. Verhestraeten reed gedurende heel de wedstrijd attent vooraan. Zij eindigde mee in het pak en werd 40ste.

Evy Kuijpers is terug

Dé pechvogel is ongetwijfeld de Nederlandse Evy Kuijpers. Op enkele maanden tijd brak de Nederlandse 3 keer haar sleutelbeen. Sinds enkele weken staat Kuijpers er terug. Vandaag werd ze 50ste.

Sophie De Boer in het pak

Voor Sophie De Boer was het in Helchteren niet van moeten. Voor de gastrenster van‘Parkhotel Valkenburg’ werd het een rustige dag. Ze eindigde op de 51ste stek.

Katrien Thijs eindigt net buiten peloton

Voor Katrien Thijs, ook deel uitmakend van de Belgische selectie leek het goed te gaan maar net voor het einde brak de veer toch. Al bij al een behoorlijke prestatie want ze eindigde slechts op een kleine minuut achter een sprintend peloton.

Wedstrijd één ronde te lang voor Christine Vardaros

Vardaros was in Helchteren actief als gastrenster voor Isorex. Daar was ze vooraf zeer opgelucht over. In de wedstrijd kon Vardaros goed aanklampen. Door krampen echter in de laatste rond moest ze toch de rol lossen. Uiteindelijk werd ze als 77ste geklasseerd.

Video-interviews met Van Loy, Vardaros en Verhestraeten volgen later deze week


© Copyright 2012-2015 - start-box.be All Rights Reserved

Veldrijdsters tonen zich in Trofee Maarten Wynants
17/05/14