HOME NIEUWS MEDIA VELDRIJDEN INFORMATIE CONTACT

Where everything starts...

Home | Alles over het nieuwelingen, junioren en vrouwen veldrijden

SPONSOR

TELEX

 

 

 

 

D Thomas Sneyers
Ellen van Loy en Christine Vardaros begonnen al aan hun derde dag in Canada. Ze komen als maar dichter bij de grote veldrit. Ze maakte kennis met speciale wijn en brachten een bezoek aan de befaamde watervallen.

Hallo allemaal

Onze eerste volle dag in Canada en wij zijn al onderweg naar de beroemde Niagara watervallen. Onderweg naar daar, maakten we enkele tussenstops. Eerst en vooral stopten we bij een wijnboer en proefden we er de ijswijn. Oorspronkelijk komt dit van Duitsland: de temperatuur moet heel snel zakken onder nul en dit voor gedurende achtenveertig uur.

Maar voor Duitsland was het niet langer haalbaar zodat Canada deze traditie overnam. Voor een typische dessertwijn had het een unieke smaak. De volgende stop was in ‘Niagara aan het meer’: we konden er Toronto zien liggen. We maakten ook een wandeling door de hoofdstraat van het dorp, een mooie straat vol met souvenir winkeltjes maar ook chocolade, taartjes, ijs en sorbet, winkeltjes waar alles gemaakt was van Ahornsiroop en ijswijn. Volgende stop was aan het kleinste kerkje ter wereld: slechts plaats voor negen mensen. Maar er zouden zelfs huwelijken doorgaan.

Na een snelle stop bij een erg grote, echter gesloten, Niagara souvenirwinkel, kwamen we aan bij de bekende, immense watervallen. Wat we zagen was één en al verbazing. Heel erg mooi. Het is iets wat je in het echt moet zien: je hebt geen idee hoe groot het is tot je er naast staat en beseft hoe klein je bent. Het was wel koud door de mist die er hing rondom je, maar zeker en vast meer dan de moeite waard! Na een uurtje terug in de auto kwamen we terug op temperatuur…

Uiteindelijk eindigden we de dag in Hamilton, waar we gingen eten in een Ethiopisch restaurant. Voor Ellen een eerste ervaring, maar haar reactie was meteen niet echt een fan.

Na een lange dag, mooie dag, duurde het slechts enkele minuten voor we indommelden in onze grote, luxueuze, persoonlijke bedden.Nogmaals een dikke merci aan onze gids, Pete Farr. Hij nam ons een volledige dag mee op uitstap en toonde ons mooie dingen.

Vandaag, vrijdag, gaan we het parcours verkennen met de VIP. Nadien een VIP-etentje met Jonny Blondes Gourmet Food Truck and great beers from the sponsor McAuslan Breweries in café Domistique bij Krys. Krys heeft voor ons supertof verblijf gezorgd. We kijken er naar uit.

Tot morgen
Groetjes Ellen en Christine


© Copyright 2012-2015 - start-box.be All Rights Reserved

Globetrotters van het veld - Aflevering 2
25/04/14