HOME NIEUWS MEDIA VELDRIJDEN INFORMATIE CONTACT

Where everything starts...

Home | Alles over het nieuwelingen, junioren en vrouwen veldrijden

SPONSOR

TELEX

 

 

 

 

D Thomas Sneyers
Hun Canadees avontuur is nu echt begonnen. Ellen van Loy en Christine Vardaros zijn ondertussen aangekomen en verkennen de streek. Benieuwd naar het verhaal over de eerste dag?

Ons avontuur start al een dag vroeger met een overnachting bij Christine. Jonas, de man van Christine, brengt ons woensdagmorgen naar de luchthaven.

Half wakker komen we aan in Zaventem, kopen nog een koffie en stappen op het vliegtuig richting Toronto, Canada. Het was een unieke vlucht…we waren de twee niet Indische mensen aan boord. Het was een lange maar goede vlucht.
Op Canadese bodem aangekomen, worden we opgewacht door Tim Farrar, de mede organisator van de race Paris2Ancaster. Hij brengt ons naar ons verblijf voor de komende dagen. Onderweg stopten we even bij Chris, de eigenaar van café Domistique. Het café was erg interessant, alles wat te maken heeft met fietsen.

Nadien dus richting Joany en Mark, de eigenaars van het huis. Het huis is onbeschrijfelijk mooi, in hun tuin loopt een mooi, kleine rivier. Ze hebben een ongelofelijk mooi uitzicht vanuit hun woonkamer. Ze wonen vlakbij de Bruce trail, dat is een negenhonderd kilometer lang bospad. Na een verkenning van het immense huis, maken we onze fietsen in orde.

Wat later stellen Joany en Mark voor om een korte wandeling te maken met Trixie en Mickey. Trixie is hun hond, Mickey is op bezoek voor een tijdje.We wandelden op de Bruce trail, niet zo ver maar echt ongelofelijk mooie uitzichten en enkele watervallen.

’s Avonds zijn we gezellig gaan eten met Joany en Mark in een Thais restaurant, heel erg lekker!Later op de avond nog even TV gekeken: Twee vrienden van Joany en Mark hebben een avonturenprogramma. Ze nemen deel aan allerlei moeilijke competities.Dan toch tijd om naar bed te gaan: het was inmiddels 22u dus 4u in de nacht…

Vandaag, donderdag goed en lang geslapen. Na een lekker ontbijt hadden we een afspraak met Pete Farr: hij nam ons mee om de bossen in de buurt verkennen. Halfweg echter materiaalpech voor Pete, jammer. Christine loste het probleem op, ze maakte van de MTB een single speed bike. We moesten onze rit wel wat inkorten. We hadden die dag dan ook nog andere leuke vooruitzichten!

We douchten, aten en trokken er samen met Pete op uit. Hij neemt ons de rest van de dag mee naar onder andere de Niagara watervallen.Tot zover ons, al erg geslaagd avontuur!

Tot morgen
Groetjes Ellen en Christine


© Copyright 2012-2015 - start-box.be All Rights Reserved

Globetrotters van het veld - Aflevering 1
24/04/14