HOME NIEUWS MEDIA VELDRIJDEN INFORMATIE CONTACT

Where everything starts...

Home | Alles over het nieuwelingen, junioren en vrouwen veldrijden

SPONSOR

TELEX

 

 

 

 

D Thomas Sneyers
Christine Vardaros en Ellen van Loy staan te popelen van ongeduld. De twee boezemvriendinnen vertrekken woensdag naar Canada waar ze zullen deelnemen aan ‘Paris to Ancaster'. Dat het een speciale ervaring wordt staat nu al buiten kijf.

‘Paris to Ancaster’, in Canada een offroad-klassieker over zeventig kilometer, bij ons amper bekend. Nu goed, daar is toch wat verandering in gekomen, met dank aan Ellen van Loy en Christine Vardaros.

De twee veldrijdsters zullen op vraag van de Canadese organisatie aan de start verschijnen van deze Parijs-Roubaix in een Canadees jasje. Een wedstrijd waar van punt naar punt wordt gereden en dat over heel wat bospaden en modderstroken. Als alles goed verloopt zal er achteraf zo’n zeventig kilometer op de teller staan te pronken.

Toch zal er ook tijd gemaakt worden voor wat anders. Zo staat er een etentje gepland maar zal er ook een techniektraining gegeven worden speciaal voor vrouwen met van Loy en Vardaros als leerkrachten.

“Op 25 april beginnen we meteen met een verkenning van de wedstrijd en de omloop.”, legt Vardaros uit. “Daarna is er tijd gemaakt om kennis te maken met de organisatoren, andere renners en vips. Dat doen we tijdens een etentje.”

“De dag erna volgt dan nog een leuke opdracht. We zullen er een heuse ‘Women’s only’ initiatie geven. We zullen de vrouwen de kneepjes van het vak proberen te leren. Dit doen we door de belangrijke technieken van het veldrijden te verduidelijken.”

27 april is het dan de hoogdag en moeten de twee competitief aan de bak. “Dan is het dus de point-to-point wedstrijd over zeventig kilometer.”

Dit staat de dames alvast te wachtenWilt u de avonturen van de twee volgen? Dan kijkt u best op onze website. Christine Vardaros, zelf journaliste bij het Amerikaanse Cyclocross-Magazine zorgt voor een dagelijkse update vanuit Canada.


© Copyright 2012-2015 - start-box.be All Rights Reserved

Vardaros en Van Loy gaan leuk avontuur tegemoet
21/04/14