Search

Informatie

De jeugd speelt een belangrijke rol in de toekomst van het veldrijden. Ook de grote veldritteams speelden daar afgelopen seizoen erg sterk op in door een hele reeks opleidingsploegen op poten te zetten.

Jammer genoeg ontbreekt de ruimte in onze overvolle kranten en websites om deze sportieve jongens en meisjes de verdiende aandacht te geven. Start-box.be bracht daar verandering in.

Vanaf vrijdag 10 augustus 2012 creëerden we een plaats waar de jeugd centraal staat: Start-box. Een plaats waar niet alleen de winnaar in de schijnwerpers gezet wordt, maar ook de overige jongens en meisjes die met hun hart en ziel met de sport bezig zijn.

We willen niet enkel aandacht geven aan de ‘A-wedstrijden’, maar ook de Moedige Veldrijder en kleinere veldritten. Ons werk stopt niet eind februari, maar loopt heel het jaar door. We volgen ‘de Belgische toekomst’ op de weg en in de mountainbike tijdens hun voorbereiding op het veldritseizoen.

De hoofdredactie is in handen van Brecht Toelen die samen met een groep enthousiaste vrijwilligers het veldrijden bij de jeugd wil promoten.

Door het grote succes van Start-box voor de jeugd en de grote vraag starten we op maandag 27 januari 2014 met een nieuw project: Start-box Ladies. Daarin willen we dezelfde doelen bereiken maar dan voor het vrouwenveldrijden. Dit is een tak van het veldrijden die aan zijn opmars bezig is en een hot item in het wielrennen anno 2016.

Daarnaast organiseerden we in de duinen van Hechtel-Eksel in 2016 de eerste Agter de Berg Cyclocross. Met succes want we slaagden er in alle Belgische kampioenen aan de start te krijgen. Als klap op de vuurpijl strikten we ook nog de wereldkampioen en Europese kampioen bij de junioren.

Ook in Limburger maakte het iets los, want heel wat nieuwe mogelijke organisatoren melden zich na een bezoek aan onze wedstrijd. We kijken dan ook met trots terug op de eerste editie die meer dan 1000 bezoekers trok. In 2017 komt er dan ook een tweede editie met nog meer aandacht voor de jeugd en dames.

Start-box is nog meer dan dit. Eind september liggen in alle krantenwinkels weer rekken vol met veldritgidsen. Elke grote krant laat er wel één van de band rollen, maar niemand geeft veel aandacht aan de dames. Laat staan de jeugd. Dit gat vullen we op met onze eigen veldritgids. Na een succesvolle eerste oplage in 2015, komt er ook in september weer een nieuwe editie.