CX Hechtel: Van den Eijnden wint na solo

Nederlands kampioen bij de aspiranten 12 jaar Guus Van den Eijnden heeft de ‘Agter de Berg’ cyclocross gewonnen na een knappe solo. Van den Eijnden dook als tweede het veld in, maar na minder dan een ronde was de rest al op achtervolgen aangewezen. Mike Uytterhoeven en Stan Van Grieken vervolledigden het podium. Bij de dames won Xaydee van Sinaey.

‘Het is echt een mooi parcours, met leuke zandpassages. Ik had een goede dag, maar de Belgen waren ook heel goed’, zegt de opgeluchte Nederlandse kampioen Guus Van Den Eijnden. Hij reed vanaf de eerste ronde op kop en finishte met 25 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolgers, Uytterhoeven en Van Grieken. Het waren Uytterhoeven, Van Den Eijnden en Kraus die als besten startten. Kraus zakte in de eerste van vier ronden al wat weg, terwijl Van Grieken en Janssens aan een remonte begonnen waren.

Van Den Eijnden sloeg toen al een klein gaatje. Na de tweede ronde was de vogel al gaan vliegen. Van Den Eijnden had al meer dan 15 seconden voorsprong op Uytterhoeven, Janssens en Van Grieken. Belgisch kampioene bij de dames Xaydee van Sinaey reed in de eerste ronde al rond op een mooie zesde plaats. Ze hield goed stand en finishte als eerste dame op de zesde plaats op 2 minuten 35 van Van Den Eijnden.

TEKST: Jente Haesevoets – FOTO’S: Kristof Bruers